Κολοκοτρώνη 34, Αθήνα
Κολοκοτρώνη 34, Αθήνα 105 62, Ελλάδα
- Κτήρια επαγγελματικής χρήσης

6-ΟΡΟΦΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 34 ΑΘΗΝΑ

Το ιδιόκτητο 6-όροφο επαγγελματικό κτίριο  εντός του εμπορικού ιστορικού τριγώνου των Αθηνών, επί της οδού Κολοκοτρώνη 34, στο  1ο Δημοτικό Διαμέρισμα  του Δήμου Αθηναίων, είναι κτισμένο σε οικόπεδο έκτασης 198, τμ περίπου, έχει συνολική επιφάνεια 892,28τμ και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πέντε (5) ορόφους. Κατασκευάστηκε την περίοδο 1950, εντός του οικοδομικού τετραγώνου που περικλείεται από τις οδούς Κολοκοτρώνη, Χαβρίου, Πραξιτέλους και Λεωχάρους.

Το κτίριο  έχει πρόσωπο επί της οδού Κολοκοτρώνη, οδός μικρού πλάτους που συνδέει τις οδούς Σταδίου και Αιόλου και κατ’ επέκταση την περιοχή του Συντάγματος με του Ψυρρή, δηλαδή υπάγεται στην περιοχή του ιστορικού τριγώνου, περιοχή με έντονα χαρακτηριστικά κοινωνικού, αρχαιολογικού και εμπορικού ενδιαφέροντος καθώς επίσης και ψυχαγωγίας και αναψυχής.  Στην περιοχή του ακινήτου βρίσκονται επίσης οι έντονα αναπτυσσόμενες πλατείες Καρύτση και Αγίας Ειρήνης. Σε όλο το ιστορικό κέντρο υπάρχουν αξιόλογα  κτίρια – από αρχιτεκτονικής άποψης  – κατασκευής 19ου και 20ου αιώνα, διατηρητέα μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι σε προσιτή απόσταση από το κτίριο.

Η οδός Κολοκοτρώνη αποτελούσε κατά το παρελθόν παραδοσιακό τόπο εγκατάστασης ειδών αργυροχρυσοχοΐας και ωρολογοποιίας είτε με μικρά καταστήματα είτε με εργαστήρια τα οποία σταδιακά εκλείπουν. Σήμερα o χαρακτήρας της περιοχής περιλαμβάνει χρήσεις ψυχαγωγίας και αναψυχής αλλά και εμπορικές χρήσεις λιανικής πώλησης, ενώ στους ορόφους των κτιρίων στεγάζονται γραφεία και εργαστήρια.

Η πρόσβαση στο ακίνητο γίνεται από διαφορετικές κατευθύνσεις, μέσω του οδικού δικτύου και μέσω του δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς η περιοχή εξυπηρετείται από μεγάλο αριθμό λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ που διέρχονται κυρίως από την οδό Σταδίου και την πλατεία Συντάγματος, ενώ σε ακτίνα 700μ. περίπου βρίσκονται οι σταθμοί ΜΕΤΡΟ «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Μοναστηράκι».

Additional Details

  • ΜΕΤΡΟ: 700μ
  • Σταθμοί ΜΕΤΡΟ: Πανεπιστήμιο,Σύνταγμα και Μοναστηράκι
  • Υπόγειο: Στο υπόγειο του κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 39,98τμ στεγάζονται 2 χώροι με χρήση αποθηκευτική, επιφανειών 19,80τμ και 20,18τμ για τα καταστήματα ισογείου “1-3” και “2-4” αντίστοιχα.
  • Ισόγειο: Το ισόγειο του κτιρίου, επιφάνειας 139,30τμ, περιλαμβάνει την είσοδο του κτιρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη, το κατάστημα “1-3” εμβαδού 53,00τμ με πρόσοψη μήκους 7,27μ επί της οδού Κολοκοτρώνη, το κατάστημα “2-4” εμβαδού 53,50τμ με πρόσοψη μήκους 7,95μ επί της οδού Κολοκοτρώνη,
  • 1ος – 4ος όροφος: Τα εμβαδά των ορόφων είναι 165,00τμ , 156,00τμ , 156,00τμ και 151,00τμ αντίστοιχα.
  • 5ος όροφος: Ο πέμπτος όροφος, επιφάνειας 85,00τμ βρίσκεται σε εσοχή και περιλαμβάνει δύο διαμερίσματα
Property on Map