Βασ. Όλγας & Παρασκεοπούλου & Αλεξ. Μιχαηλίδη – Θεσσαλονίκη
Αλεξάνδρου Μιχαηλίδη 24, Θεσσαλονίκη 546 40
- Οικόπεδα

Το οικόπεδο βρίσκεται στην περιοχή Φάληρο του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, με πρόσωπο επί της Λεωφ. Βασ. Όλγας και των οδών Παρασκευοπούλου και Αλεξ. Μιχαηλίδη, σε απόσταση μόλις 1,5χλμ από το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Αποτελεί παλαιά ιδιοκτησία συνολικής επιφάνειας 1,000,00τμ, που βάση νεας ρυμοτομίας κατατμήθηκε σε δύο αυτοτελή οικόπεδα 351,10τμ και 276,50τμ και σήμερα χρησιμοποιείται ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Βρίσκεται, ανάμεσα σε δύο σημαντικότατες οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, τη Λεωφ. Βασ. Όλγας που οδηγεί στο κέντρο και την παραλιακή Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου με κατεύθυνση στα ανατολικά.

Η “Λεωφόρος των Εξοχών”, όπως ονομαζόταν παλαιότερα η Λεωφ. Βασ. Όλγας, αποτελεί σπουδαίας ιστορικής σημασίας οδικό άξονα. Ιδιαίτερα στην περιοχή του Φαλήρου, συναντούμε επαύλεις που χτίστηκαν στα τέλη του δέκατου ένατου και στις αρχές του εικοστού αιώνα, όπως η Βίλλα Θεμελή (οικία Μιχαηλίδη), η Βίλλα Τζεμποργά (ιδιοκτησίας του Ιταλικού προξενείου), η Βίλλα Χατζημήσεφ (Α’ Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης) και η Βίλλα Χαφίζ Μπέη (Σχολή Τυφλών).

Η ιδιοκτησία έχει άμεση πρόσβαση στη λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου και κατ΄επέκταση στη Νέα Παραλία που πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους δημόσιους χώρους για τους κάτοικους της Θεσσαλονίκης.

Ο ανασχεδιασμός του θαλάσιου μετώπου της πόλης από τον Λευκό Πύργο έως το Μέγαρο Μουσικής περιλαμβάνει χώρους αναψυχής, δενδροφυτεύσεις, παιδικές χαρές και δώδεκα θεματικά πάρκα που αποτελούν πόλους ελξης για ολες τις ηλικίες, με επιλογές ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, χαλάρωσης, εκπαίδευσης και πολιτισμού

Το οικόπεδο αρχικής επιφάνειας 1.000,00τμ, βάσει του ρυμοτομικού διατάγματος και των πράξεων τακτοποίησης και αναλογισμού που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή, ρυμοτομείται σε δύο αυτοτελή άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα:

  • Α. επί της Λεωφ. Βασ. Όλγας και της οδού Παρασκευοπούλου (Ο.Μ. 23), επιφάνειας 352,10τμ και
  • Β. επί των οδών Παρασκευοπούλου και Αλεξ. Μιχαηλίδη (Ο.Μ. 24), επιφάνειας 276,50τμ.

Το οικόπεδο βρίσκεται παρακείμενο της στάσης φάληρο του Ο.Α.Σ.Θ. και εξυπηρετείται από πολλά δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας

Additional Details

  • Μελλοντικοί Σταθμοί Μετρό Θεσσαλονίκης: Παπάφη 800 μέτρα
  • Α΄ Οικόπεδο: Βρίσκεται επί της Λεωφ. Βασ. Όλγας και της οδού Παρασκευοπούλου, επιφάνειας 352,10τμ
  • Β΄ Οικόπεδο: Βρίσκεται επί των οδών Παρασκευοπούλου και Αλεξ. Μιχαηλίδη, επιφάνειας 276,50τμ
  • Στάσεις Ο.Α.Σ.Θ: Φάληρο
Property on Map
Property Attachments